Goede kostprijsberekeningen zijn cruciaal om je rendement goed te krijgen en te houden

Eenmalig de recepturen met de juiste ingrediënten invoeren. Horeko rekent vervolgens met actuele prijzen.

Actuele kostprijzen van gerechten, berekend volgens jouw receptuur

De inkoop van je ingrediënten is één van de grootste kostenposten in je bedrijf. Natuurlijk gebruik je deze ingrediënten voor de gerechten die je verkoopt. Maar staat de verkoopprijs wel goed in verhouding tot de inkoopprijs? Is je marge op orde? Pas als je goed weet wat de kostprijs is van je gerecht, kan je de juiste verkoopprijs kiezen.

Als je recepten in de Horeko Kitchen Manager invoert, kies je per ingrediënt de hoeveelheid. Dankzij de koppeling met de leverancier van dat ingrediënt, komen gelijk de juiste actuele kosten in het recept. Je kiest voor vaste afval-, btw- en winstpercentages of past dit handmatig aan. Zo krijg je direct een geadviseerde verkoopprijs met een goede marge.

Altijd actuele prijzen vanuit leveranciers

Margebewaking voor gerechten

Eenvoudig aanpassen waar nodig

Structuur en inzicht in je kostprijzen

Handmatige calculaties kosten veel tijd en zijn foutgevoelig. Verandert de groothandel zijn prijzen? Dan kan je weer van voren af aan beginnen. Horeko Kitchen Manager is het gebruiksvriendelijke systeem wat deze berekening uit handen neemt. Al je recepturen worden op dezelfde manier berekend. Zo heb je op elk moment inzicht in wat een gerecht kost, maar hoe deze prijs tot stand is gekomen. Gebruik je veel van een bepaald ingrediënt? Of is het garnituur onnodig prijzig? Jij hebt het inzicht dus de controle over je gerechten.

Verbeter je rendement met Horeko Kitchen Manager

Kostprijzen eenmalig berekenen als je een nieuw gerecht op de kaart zet? Horeko rekent steeds opnieuw je kostprijzen uit. De prijzen van ingrediënten veranderen regelmatig, dus de kosten van je gerecht ook. Omdat Horeko dagelijks nieuwe prijzen van jouw ingrediënten heeft dankzij de leverancierskoppeling, heb jij altijd actuele kostprijzen. Het prijsverloop van een ingrediënt is oneindig terug te zien. Gaat een gerecht omlaag in de marge? Dan geeft het systeem je een seintje. Zo weet je dat je actie kan (of moet) ondernemen.

Echt inzicht in je marge zorgt dat je om te beginnen een verantwoorde prijs op de kaart zet. De margebewaking van Horeko zorgt er daarnaast voor dat je kan ingrijpen als je marge in gevaar komt. Zo verbeter jij je rendement.

De voordelen van werken met Horeko

Persoonlijke service

Onze customer support is er voor jou: telefonisch, per chat of via de mail.

Software in de cloud

Altijd en overal bereikbaar. Zo simpel is het.

Vooruitstrevend

Wij zitten niet stil en verbeteren het systeem elke dag.

Hart voor de horeca

Onze software is speciaal ontwikkeld voor horeca - wij snappen hoe jouw zaak draait.

Ga voor optimaal resultaat - kies het beste voor jouw zaak

10 quick wins tijdens de Coronacrisis. Download jouw checklist hier!