Menu engineering - Horeko

Maak slimme keuzes voor je menukaart met menu engineering in Horeko Kitchen Manager

In één overzicht zie je welke gerechten het het beste doen - qua aantallen en winst. Zo kies je welke elke gerechten op je kaart komen en welke je extra aanprijst.

Met menu engineering kies je de gerechten die het beste presteren

Weet jij hoe de gerechten op je kaart presteren? Het gerecht wat het vaakst verkocht wordt, is niet altijd degene die de meeste winst oplevert. Vaak voel je wel aan welke gerechten goed lopen, maar het in kaart brengen welke invloed een bepaald gerecht heeft op je winst is een tijdrovende klus. En als de prijzen van ingrediënten veranderen, ben je weer terug bij af.

Horeko Kitchen Manager doet het harde werk van menu engineering voor je. Met behulp van een automatische kassakoppeling, vergelijkt Horeko de verkoopaantallen met de marge van een gerecht. Het systeem maakt dan een analyse met aan de ene kant de verkochte aantallen en aan de andere kant de winst van een gerecht. Zo heb je in 1 oogopslag de prestaties van je gerechten.

 

Al 1500 horeca ondernemers gingen je voor

Sta jij hier straks tussen?

Overzicht van de prestaties per gerecht

Kies voor de beste gerechten

Verbeter je totale rendement

Koester de winnaars, wek je slapers

Als je weet hoe je gerechten presteren, dan kan je daarop actie ondernemen. De analyse menu engineering zet de hardlopers, de winnaars, de slapers en de verliezers van jouw menukaart in één overzicht. Vergelijk de voorgerechten of desserts met elkaar of bekijk een overzicht van het geheel.

De winnaars moet je zuinig op zijn, die zitten goed in de marge en worden vaak verkocht. Logisch dus dat die op de kaart blijven. Slapers zitten wel goed in de marge, maar om een of andere reden worden ze niet veel verkocht. Wek deze slapers en prijs ze extra aan; zo boost je de verkopen en pak je gelijk winst.

Kies bewust voor rendement

Pas als je weet hoe een gerecht presteert, kan je een slimme menukaart maken. De verliezers, die op marge en aantallen niet scoren, kan je vaak schrappen van je kaart. En met een kleine aanpassing in het recept of in de prijs kan je de marge van een hardloper omhoog schroeven. Je kan gelijk zien wat voor effect dit heeft.

Natuurlijk kan je niet alleen maar winnaars hebben. Sommige gerechten doen niet zo veel voor je rendement, maar moet je om andere redenen toch hebben. Denk aan een veganistisch gerecht voor de kleine groep gasten die geen dierlijke producten eten, of de favoriet van een selecte club vaste gasten. Daar zet je natuurlijk een aantal goed scorende gerechten tegenover en zo hou je bewust de balans. Zo stel je de menukaart die bij jouw bedrijf past én goed zit in het rendement.

Ga voor meer rendement

Maak nu een afspraak

Plan een vrijblijvende online afspraak en ervaar hoe je met Horeko meer rendement gaat krijgen.

Direct afspraak maken

Ga voor meer rendement Start nu jouw gratis demo