Support  +32 (0)3 303 72 60

icon
icon

5 redenen om nú in keukenmanagement te investeren

Investeren in keukenmanagement

Door recepten op één centrale plek te hebben kunnen alle medewerkers ermee aan de slag.

https://4992084.fs1.hubspotusercontent-na1.net/hubfs/4992084/Website%20afbeeldingen/Wok.jpg

De horeca staat de laatste jaren steeds meer onder druk. Grondstoffen worden duurder, openingstijden fluctueren, gebrek aan personeel. Het inschakelen van slimme software in de keuken kan je helpen om te gaan met alle uitdagingen van deze tijd. Maar er zijn meer redenen om over te gaan op een keukenmanagement systeem, vertelt René Hogendoorn, salesmanager bij Horeko.

1. Inzicht is het toverwoord

Zeker nu de marges steeds meer onderdruk staan, is het belangrijk om te weten wat je overhoudt. “Een goed overzicht van wat er binnenkomt en wat er uitgaat is het toverwoord”, aldus Hogendoorn. “Met een keukenmanagementsysteem heb je inzicht op detailniveau, van het complexe plaatje tot en met twee cijfers achter de komma. Zo kun je perfect zien waar de kosten zitten. Ook is het mogelijk om een koppeling te maken met de leverancier. Zodra er bijvoorbeeld een prijswijziging is, zie je direct wat de gevolgen zijn en kun je daarop bijsturen.”

2. Het blijft mensenwerk

In tijden van personeelsgebrek ben je soms genoodzaakt om het werk met minder mensen te doen of om minder geschoold personeel aan te nemen. Hogendoorn: “Als medewerkers minder ervaring hebben, moet je ze vaker dingen ‘voorkauwen’. Door recepten op één centrale plek te hebben, kunnen alle medewerkers in de keuken – ongeacht hun niveau of knowhow – aan de slag met de receptuur. Je borgt als het ware de basis van je gerechten.”

3. Altijd kwaliteit met keukenmanagement

Nog een voordeel van het vastleggen van de receptuur met keukensoftware: je hebt altijd dezelfde constante kwaliteit. Hogendoorn: “Gasten weten wat ze kunnen verwachten als ze terugkomen. Zeker voor een horecaketen kan het centraal vastleggen van receptuur uitkomst bieden. Of gasten nou uiteten gaan in je zaak in Groningen of in Rotterdam: ze krijgen altijd dezelfde kwaliteit op hun bord.”

4. Meegaan met de tijd

Vooral de jeugd is al gewend om te werken met digitale communicatiemiddelen. Hogendoorn: “Veel koks zijn vanuit vroeger gewend om een recept op een papiertje of in een notebook te schrijven. Maar eigenlijk is dat niet meer van deze tijd. Binnen een moderne bedrijfsvoering passen moderne, digitale toepassingen. En eigenlijk wil je je keuken – zeker als het een open keuken betreft – toch niet ontsieren met multomappen her en der?”

5. Ruimte voor andere dingen

Personeel werkt liever in een keuken waar alles goed en efficiënt is geregeld. Dus wil je je personeel vasthouden, dan kan goede software daaraan bijdragen. En bedenk: een goed functionerend keukenmanagementsysteem ontlast ook nog eens de chef-kok. Hogendoorn: “Die hoeft het niet meer honderd keer vanuit het blote hoofd uit te leggen of voor te doen aan z’n medewerkers. De kennis staat immers in het systeem en iedereen kan erbij. Dat zorgt er weer voor dat hij of zij veel meer ruimte heeft voor andere dingen. Voor het bedenken van nieuwe recepten bijvoorbeeld.”

Gratis Demo

Nieuwsgierig wat de horeca management oplossingen van Horeko jou kunnen opleveren? Test het met onze gratis demo. Zo kun je meteen zien hoe eenvoudig het in gebruik is.

Meer blogartikelen